Šī lapa ir izdrukāta no kandavasiecirknis.lv
Interneta adrese:
http://kandavasiecirknis.lv/?ct=iecirknis&fu=read&id=60

Pūres draudzei tapusi mājaslapa!

Justs
2011.07.05 22:58

Pūres draudze Lieldienu gaviļu laikā ir izveidojusi draudzes mājaslapu www.puresdraudze.lv. “Par iespēju izveidot mājaslapu domājām jau labu laiku,” stāsta draudzes mācītājs Justs Junkulis, “taču vienmēr apstājāmies pie izmaksu jautājuma – nav noslēpums, ka mājaslapas izveidošana pie profesionāļiem nozīmē salīdzinoši nopietnu līdzekļu ieguldījumu.

Svarīgi gan ir saprast, kāds būs mājaslapas pamatmērķis – vienkāršas ziņu lapas izveidei, iespējams, var iztikt bez profesionāļu palīdzības. Tā arī mēs beidzot izšķīrāmies par vienkāršu risinājumu vienā no bezmaksas mājaslapu veidotājiem un uzturētājiem www.weebly.com, kura piedāvājums ir ģeniāli vienkāršs: izveido mājaslapu, savelkot kopā vajadzīgās sadaļas un elementus gluži kā lego klucīšus, izvēlies vienu no vairākiem desmitiem dizainu un lapa gatava! Tādējādi mājaslapas veidošanai nav nepieciešamas speciālas html valodas zināšanas un viegli iespējams tikt galā pašu spēkiem! Un mūsu vienīgās izmaksas bija 9 lati (gadā), jo gribējām latvisku interneta adresi jeb domēna vārdu, kas beidzas ar .lv nevis .com. Šādu domēna vārdu jāpērk no  Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta www.nic.lv. Tagad mūsu draudzes mājaslapas adrese ir www.puresdraudze.lv

Draudzēm, kas vēl tikai spriež par savas mājaslapas veidošanu, iesakām apdomāt arī šādu risinājumu! Sākumā jau lapai nav nepieciešams nekas sarežģīts, jāizveido tikai dažas sadaļas: ziņas un jaunumi, kontakti un, piemēram, neliela fotogalerija. Galvenais ir uzsākt, un visu pārējo varēs pievienot laika gaitā! Draudzes locekļi noteikti priecāsies par vēl vienu informācijas avotu par savu draudzi (īpaši jaunieši), savukārt draudzei tas ir vēl viens līdzeklis, kā veidot un saglabāt saikni ar savas draudzes locekļiem, īpaši tiem, kuri dažādu iemeslu dēļ netiek uz draudzi katru svētdienu. Un mūsdienās draudzes “vizītkarte” internetā arvien vairāk un vairāk tiek uzskatīta par labo toni. Vēlam veiksmi un izdošanos visām draudzēm, kas ķersies pie savas mājaslapas veidošanas, un noteikti paziņojiet jauno adresi savam kandavasiecirknim.lv!”

sirsnībā
Justs Junkulis