Šī lapa ir izdrukāta no kandavasiecirknis.lv
Interneta adrese:
http://kandavasiecirknis.lv/?ct=iecirknis&fu=read&id=57

„Ar katru pakāpienu tuvāk debesīm”

Mārcis Zeiferts
2011.04.21 08:55

Tāds nosaukums dots projektam, kas vēl aizvadītā gada nogalē guvis atbalstu biedrības „Talsu partnerība” un Lauku atbalsta dienestā Eiropas Savienības „Leader” atklātajā konkursā. Ārlavas draudze Lieldienu dievkalpojuma kolekti novirzīs šī projekta īstenošanai.

Projekta rezultātā tiks izgatavotas un uzstādītas jaunas iekšējās koka konstrukcijas kāpnes līdz Ārlavas baznīcas torņa 3. līmenim un tādējādi tiks labiekārtots kultūrvēsturisks objekts - baznīcas tornis. Projekta ietvaros tiks veikti torņa labiekārtošanas un konstrukciju izgatavošanas darbi, tiks atjaunota torņa priekštelpa. Projekta realizācijā plānots iesaistīt vietējās  būvfirmas un vismaz 7-10 draudzes brīvprātīgos.  Īstenotais projekts dos iespēju apmeklēt kultūrvēsturiskās celtnes torni un gūt pozitīvu piedzīvojumu projekta noslēguma pasākumā „Ar katru pakāpienu tuvāk debesīm”.  Atjaunoto baznīcas torni pēc projekta īstenošanas iekļaus dažādos vietējās sabiedrības un Talsu novada pasākuma plānos, kā arī paredzēts organizēt torņa mūzikas koncertus.

Arī katram baznīcēnam Lieldienu dievkalpojumā svētdien, 24. aprīlī Ārlavas baznīcā būs iespēja dot savu artavu projekta realizācijai praktiski. Visi ziedotie līdzekļi Lieldienu dievkalpojumā tiks novirzīti mērķim – Ārlavas baznīcas torņa atjaunošana. Draudze ar vietējās sabiedrības un draudzes atbalstu cer iegūt trūkstošos naudas līdzekļus, jo draudzes līdzdalība projektā ir 50%, un kopējās projekta izmaksas sasniedz 8 577 Ls. Līdz šim projekta īstenošanai līdzdalību apsolījis Talsu novads, kā arī pašas draudzes rīcībā ir līdzekļi, kas tiks ieguldīti projektā. Tomēr nozīmīgs ir katrs ziedojums, un Ārlavas draudzes padome lūdz atsaukties gan draudzes locekļus, gan arī visus labas gribas cilvēkus. Tuvāka informācija par dievkalpojumu www.arlavasbaznica.lv .

Sirsnīgs paldies par atbalstu! Dievs lai bagātīgi svētī katru devēju!

Mārcis Zeiferts,
draudzes mācītājs un Kandavas iecirkņa prāvests


Ikvienam ir iespēja ziedot līdzekļus ar pārskaitījumu,
norādot mērķi „Ar katru pakāpienu tuvāk debesīm”.
Ārlavas evaņģēliski luteriskā draudze
‍Reģistrācijas Nr. 90000373970
‍Swedbank, LV75HABA0551001982414