Šī lapa ir izdrukāta no kandavasiecirknis.lv
Interneta adrese:
http://kandavasiecirknis.lv/?ct=iecirknis&fu=read&id=33

Bīskapa Meinarda dienā ordinēs jaunos mācītājus

Mārcis Zeiferts
2010.08.08 07:14

14.augustā, Bīskapa Meinarda dienā, mūsu baznīcas garīdznieku pulks tiks papildināts ar pieciem jauniem mācītājiem, kuru ordinācija notiks Rīgas Domā un Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē, kuru vidū ir arī divi LELB Kandavas iecirkņa mācītāji, ziņo baznīcas mājas lapa www.lelb.lv.

Rīgas Domā 14. augustā pl. 18.00 mācītāju amatā tiks ordinēti Edijs Kalekaurs, Ģirts Kalniņš un Roberts Otomers. Evaņģēlists Edijs Kalekaurs kā līdz šim kā mācītāja pienākumu izpildītājs bija norīkots patstāvīgai kalpošanai Rūjienas Sv.Bērtuļa un Mazsalacas Sv.Annas draudzē, savukārt evaņģēlists Ģirts Kalniņš - Valkas-Lugažu, Ērģemes un Kārķu ev. lut. draudzēs. Evaņģēlists Roberts Otomers kalpo Rīgas Sv. Gara draudzē, iepriekš viņš kā projektu vadītājs strādājis arī LELB Jaunatnes nozarē. Pēc ordinācijas saņemšanas, visi trīs mācītāji turpinās kalpot līdzšinējās draudzēs.

Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē 14. augustā pl. 11.00 tiks ordinēti līdzšinējie evaņģēlisti un mācītāja pienākumu izpildītāji Elmārs Derzāvis un Justs Junkulis. Elmārs Derzāvis šobrīd kalpo Sabiles un Vānes draudzēs, Justs Junkulis – Dzirciema un Pūres draudzēs. Pēc ordinācijas arī turpmāk abi mācītāji kalpos tajās pašās draudzēs.

„Pirmo reizi nedroši sperot kāju pāri Baznīcas slieksnim es pat iedomāties nevarēju, kādas Dieva svētības, žēlastības un garīgas pieredzes piepildīts būs šis laiks. Es esmu iepazinis un līdz sirds dziļumiem iemīlējis Baznīcas un draudzes daudzveidīgo dzīvi, kur aiz katra notikuma un pieredzes var nojaust Dieva labo prātu un piedzīvot cilvēkus, kuri seko Kristum”, stāsta evaņģēlists Justs Junkulis. „Ordinācija kalpošanas amatā man būs ļoti dziļš un personisks notikums – gan Baznīcas apstiprinājums manam iekšējam aicinājumam un līdzšinējam ceļam, gan aizlūgums turpmākai kalpošanai.”

Savukārt evaņģēlists Elmārs Derzāvis atzīst: „Ordinācija ir Baznīcas svētība kalpošanai. Tā ir pilnvara kalpot ar Dieva vārdu un Sakramentiem, un kalpot draudzē ar Dieva svētību. Kāpēc tas būtu jādara? Ne lai sevi parādītu, vai savu spēku - bet lai Kristus mīlestību ieraudzītu un saņemtu visi, kas izslāpuši pēc tās. To var iegūt bez maksas - tā paredzēta ikvienam”.

LELB Bīskapu kolēģija aicina draudžu locekļus un mācītājus Meinarda dienā piedalīties ordinācijas dievkalpojumos, pateicoties Dievam par šo priecīgo notikumu kopā ar jaunajiem amatbrāļiem.